02.04.2023
Kalendari Julian:
20.03.2023
Pred. mars Next
PayPal
Pred. 2023 Next


Oshënarët dëshmorë në Manastirin e Shën Savës

Oshënarët dëshmorë në Manastirin e Shën SavësNë vitin 796, saraçenët nisën një luftë të përgjakshme kundër fiseve beduine të shpërndara në Palestinë dhe të dy palët sulmuan fshatrat e qytetet e krishtera. Kështu ata plaçkitën qytetin e Elefteropolit, duke e boshatisur nga banorët dhe rrafshuan Gazën, Askalonin dhe qytete të tjera. Një numër i madh banorësh të këtyre zonave...

Dëshmore Fotinia Samaritane

Dëshmore Fotinia SamaritaneShën Fotinia ishte gruaja nga Samaria, me të cilën Zoti ynë Jisu Krisht foli te pusi i Jakovit (Joan 4) dhe i zbuloi gjithçka që kishte bërë që nga fëmijëria. Pasi ndryshoi mënyrën e jetesës, ajo shkoi për të shpallur Lajmin e Mirë në vendlindjen e saj dhe konvertoi në Krishterim katër motrat dhe dy bijtë e saj. Pas martirizimit...

Dëshmore Aleksandria, Klaudia, Efprasia, Matrona, Juliana, Efimia dhe Theodhosia

Dëshmore Aleksandria, Klaudia, Efprasia, Matrona, Juliana, Efimia dhe TheodhosiaGjatë kohës së persekutimit të madh të Maksimianit (303-305), meqë i dërguari i tiranit dënonte me vdekje dhe me tortura të frikshme të gjithë të krishterët e qytetit të Aminsos në Kapadoki, këto shtatë gra guximtare dolën para qeveritarit dhe e qortuan për mizorinë që po bënte kundër të krishterëve, duke pohuar ndërkohë Krishtin...

Oshënar Nikita Konfesori, episkop i Apollonisë

Oshënar Nikita Konfesori, episkop i ApollonisëOshënar Nikita ishte episkop i Apollonisë, në Bitini, në kohën e persekutimit ndaj ikonave të shenjta nga Leoni III Isauri (717-741). Duke qëndruar i palëkundur në shkëmbin e besimit të vërtetë me anë të studimit të Shkrimit të Shenjtë dhe të shkrimeve të Etërve hyjmbajtës, i mësonte besimtarët t’i qëndronin besnik besimit...

mars 2023
diehënmarmërenjpresht
   Flaviani i Konstandinopojës
1
ujë
Mbretërit Markiani e Pulkeria
2
vaj dhe verë
Dëshmor Agripa
3
ujë
Dëshmore e re Filothea
4
vaj dhe verë
Свети мученици Дидим, Немесије и Потамије
5
vaj dhe verë
Gjergji i Amastridhës
6
ujë
Dëshmor Sineti
7
ujë
Oshënare Gorgonia
8
ujë
Oshënar Erazmi
9
vaj dhe verë
Hierodëshmor Rigini dhe 40 dëshmorët me të
10
ujë
Dëshmor Theokliti
11
vaj dhe verë
Dëshmor Gjelas Aktori
12
vaj dhe verë
Apostujt Evuli, Nimfai
13
ujë
Dëshmorët Markeli, Andonina
14
ujë
Dëshmorët Isihi, senator
15
ujë
Dëshmorët Eftropi, Kleoniku, Vasilisku
16
ujë
Dëshmor Pavli e Juliana etj
17
ujë
Dëshmorët Arkelau, Onisi
18
vaj dhe verë
Gjetja e Kryqit nga shën Elena
19
vaj dhe verë
Oshënar Pavli i Thjeshtë
20
ujë
Oshënar Llazari
21
ujë
Oshënar Qesari, mjek
22
vaj dhe verë
Dëshmor Markiani
23
ujë
Oshënare Theodhora e Artës
24
ujë
Oshënar Grigor Dialogu, Papë i Romës
25
vaj dhe verë
Hierodëshmorët Publi
26
vaj dhe verë
Oshënar Efskimon Rrëfyesi
27
ujë
Dëshmor i Ri Manuel i Kretës
28
ujë
Oshënarët Kristodhuli dhe Anini, çudibërës
29
vaj
Oshënar Aleksi, njeriu i Perëndisë
30
vaj
Frediani i Lukës
31
vaj dhe verë
 
Nëse ju pëlqeu puna dhe përpjekjet tona, ju lutemi merrni parasysh të bëni një donacion:
PayPal