07.06.2023
Kalendari Julian:
25.05.2023
Pred. prill Next
PayPal
Pred. 2023 Next


Gjetja III e kokës së Joan Pagëzorit

Gjetja III e kokës së Joan PagëzoritKoka e çmuar e Pagëzorit pasi humbi përsëri pas transferimit nga Emesi, u gjet nga një prift shumë vite më vonë në një vazo argjendi në një vend të shenjtë në Koman të Kapadokisë. Që andej u transferua me madhështi në Konstandinopojë, ku perandori dhe patriarku, të rrethuar nga populli, e pritën me devotshmëri dhe e vendosën...

Dëshmor CelestiniOshënar Olvianiprill 2023
diehënmarmërenjpresht
      Oshënar Inocenti i Komelit
1
vaj dhe verë
Oshënar Nikita Konfesori, episkop i Apollonisë
2
vaj dhe verë
Dëshmorët Filimoni, Domnini
3
ujë
Dëshmoret Kalinika
4
ujë
Hierodëshmor i ri Grigori
5
ujë
Oshënar Zaharia
6
ujë
+++ Ungjillëzimi i Hyjlindëses (Vangjelizmoi)
7
nje peshk
Dëshmor Montani etj. në Sirmium
8
vaj dhe verë
+++ Hyrja e Krishtit në Jerusalemi
9
nje peshk
Ap. Herodioni nga të 70
10
ujë
Oshënar Efstathi
11
ujë
Profeti Joad
12
ujë
E Enjtja e Madhe
13
vaj dhe verë
+++ E PREMTJA E MADHE
14
суворий піст
E Shtuna e Madhe
15
суворий піст
+++ PASHKA E MADHE. NGJALLJA E ZOTIT JISU KRISHT
16
Asnjë agjërim
+++ Bright Monday, Renewal Monday
17
Asnjë agjërim
+++  Bright Tuesday, Renewal Tuesday
18
Asnjë agjërim
Grigor Athoniti
19
Asnjë agjërim
Dëshmorët Rufini, dhjak, Dëshmore Akilina
20
Asnjë agjërim
Apostujt Herodioni, Agavi, Flegonti, Asinkriti nga të 70-t
21
Asnjë agjërim
Dëshmorët Rafaeli, Nikolla e Irini
22
Asnjë agjërim
Profetesha Olda
23
Asnjë agjërim
Oshënaret Trifena, Matrona
24
Asnjë agjërim
Oshënar Akaki Kafsokaliviti
25
Asnjë agjërim
Dëshmor Elefteri
26
vaj
Omologjet Martini i Romës
27
Asnjë agjërim
Dëshmor Sukia bashkë me shokët e tij
28
vaj
Dëshmorët Feliks episkopi, Januar presviteri, Furtunati, Septimini
29
Asnjë agjërim
Oshënar Makari
30
Asnjë agjërim
      
Nëse ju pëlqeu puna dhe përpjekjet tona, ju lutemi merrni parasysh të bëni një donacion:
PayPal