29.09.2022
Kalendari Julian:
16.09.2022
Pred. shtator Next
PayPal
Pred. 2022 Next


Dëshmore e madhe Efimia

Dëshmore e madhe EfimiaShën Efimia jetoi gjatë periudhës së Dioklecianit (mes viteve 284 – 305). Lindi në Kalqedoni nga prindër të pasur e të perëndishëm, të cilët e edukuan me dashurinë për Krishtin. Në këtë kohë, një farë Priski u bë kryekonsull i Azisë. Për festën e perëndisë së tij, ai dënoi me vdekje banorët e krahinës që nuk vinin të...

Dëshmore Ludmilla, mbretëreshë në Çeki

Dëshmore Ludmilla, mbretëreshë në ÇekiShën Ludmilla ishte gjyshja e shën Viaçeslavit (Vençeslavit), princit të çekëve (28 shtator) dhe gruaja e princit Borivoi. Ajo dhe burri i saj mësuan rreth besimit të krishterë dhe u pagëzuan nga episkopi i shenjtë Metodi, ndriçuesi i sllavëve (11 maj). Me besim të flaktë, princi dhe princesha bënë gjithçka mundën për të inkurajuar...

Dëshmore Melitina

Dëshmore MelitinaShën Melitina jetoi në Markianopojë në Thrakë, kur mbretëronte perandori Antonin dhe guvernatori Antiok (viti 160). Ajo vuajti tortura të shumta, por ekzekutuesit nuk ia dolën dot ta bindnin që të mohojë besimin e saj te Krishti. U çua edhe te gruaja e guvernatorit, e cila u përpoq ta zbuste me lajka, por ishte shenjtorja që e ktheu atë...

shtator 2022
diehënmarmërenjpresht
    2593 dëshmorët
1
Asnjë agjërim
Dëshmor Iliodori etj
2
vaj
Hieromartyr Raphael i Shishatovac
3
Asnjë agjërim
Dëshmore Eulalia e Barcelonës
4
Asnjë agjërim
Hierodëshmorët Irineu i Sirmiumit
5
Asnjë agjërim
Dëshmor Tation
6
Asnjë agjërim
Transferimi i lipsanit të Apostull Vartholomeut
7
vaj
Oshënar Ivistioni
8
Asnjë agjërim
Anthusa e re
9
vaj
Dëshmori Diomidi, Laurenti
10
Asnjë agjërim
Episkop Arkadi i Arsinoit
11
vaj dhe verë
Dëshmorët Feliks episkopi, Januar presviteri, Fortunati dhe Septimini
12
Asnjë agjërim
Dëshmor Fileorti
13
Asnjë agjërim
Oshënare Evanthia
14
vaj dhe verë
Eleazari dhe Finesi, të Drejtë
15
Asnjë agjërim
Fivia, dhjakone
16
vaj dhe verë
Oshënare Stefan Tronoški, Jadranin
17
Asnjë agjërim
Hierodëshmor Abdai në Persi
18
Asnjë agjërim
Dëshmore Kalodhota
19
Asnjë agjërim
Oshënare Kasiania, himnografe
20
Asnjë agjërim
Dëshmor Artemidori
21
nje peshk
Etërit e Sinodit të Tretë Ekumenik
22
Asnjë agjërim
Apostujt Apeli, Klementi, Klimi, Lluka nga 70-t
23
vaj
Dëshmore Evanthia
24
Asnjë agjërim
Hierodëshmor Theodhori i Aleksandrisë
25
Asnjë agjërim
Oshënar Kornili kryeqindësh
26
Asnjë agjërim
Etërit e Sinodit VI Ekumenik
27
суворий піст
Oshënar Josifi i Timishoarës
28
vaj dhe verë
Dëshmore Melitina
29
Asnjë agjërim
Episkop Iraklidi
30
vaj
 
Nëse ju pëlqeu puna dhe përpjekjet tona, ju lutemi merrni parasysh të bëni një donacion:
PayPal