02.04.2023
Kalendari Julian:
20.03.2023
Pred. janar Next
PayPal
Pred. 2023 Next


Oshënarët dëshmorë në Manastirin e Shën Savës

Oshënarët dëshmorë në Manastirin e Shën SavësNë vitin 796, saraçenët nisën një luftë të përgjakshme kundër fiseve beduine të shpërndara në Palestinë dhe të dy palët sulmuan fshatrat e qytetet e krishtera. Kështu ata plaçkitën qytetin e Elefteropolit, duke e boshatisur nga banorët dhe rrafshuan Gazën, Askalonin dhe qytete të tjera. Një numër i madh banorësh të këtyre zonave...

Dëshmore Fotinia Samaritane

Dëshmore Fotinia SamaritaneShën Fotinia ishte gruaja nga Samaria, me të cilën Zoti ynë Jisu Krisht foli te pusi i Jakovit (Joan 4) dhe i zbuloi gjithçka që kishte bërë që nga fëmijëria. Pasi ndryshoi mënyrën e jetesës, ajo shkoi për të shpallur Lajmin e Mirë në vendlindjen e saj dhe konvertoi në Krishterim katër motrat dhe dy bijtë e saj. Pas martirizimit...

Dëshmore Aleksandria, Klaudia, Efprasia, Matrona, Juliana, Efimia dhe Theodhosia

Dëshmore Aleksandria, Klaudia, Efprasia, Matrona, Juliana, Efimia dhe TheodhosiaGjatë kohës së persekutimit të madh të Maksimianit (303-305), meqë i dërguari i tiranit dënonte me vdekje dhe me tortura të frikshme të gjithë të krishterët e qytetit të Aminsos në Kapadoki, këto shtatë gra guximtare dolën para qeveritarit dhe e qortuan për mizorinë që po bënte kundër të krishterëve, duke pohuar ndërkohë Krishtin...

Oshënar Nikita Konfesori, episkop i Apollonisë

Oshënar Nikita Konfesori, episkop i ApollonisëOshënar Nikita ishte episkop i Apollonisë, në Bitini, në kohën e persekutimit ndaj ikonave të shenjta nga Leoni III Isauri (717-741). Duke qëndruar i palëkundur në shkëmbin e besimit të vërtetë me anë të studimit të Shkrimit të Shenjtë dhe të shkrimeve të Etërve hyjmbajtës, i mësonte besimtarët t’i qëndronin besnik besimit...

janar 2023
diehënmarmërenjpresht
Dëshmor Ari
1
vaj
Joani në Kronshtad
2
vaj dhe verë
Dëshmor Themistokliu
3
vaj
Dëshmorët Krisogoni, Theodhota etj
4
vaj
Oshënar Pavli, kryepiskop i Neoqesarisë
5
vaj
Dëshmor i ri Ahmeti
6
vaj
+++ Lindja Trupore e Zotit Tonë Jisu Krisht
7
Asnjë agjërim
Nikodhimi në Tismana
8
Asnjë agjërim
Hierodëshmor Maurici
9
Asnjë agjërim
Dëshmor Sekundi
10
Asnjë agjërim
Oshënar Markeli
11
Asnjë agjërim
Oshënar Leonti
12
Asnjë agjërim
Shën Gaudenti
13
Asnjë agjërim
Oshënar Vasili i Madh
14
Asnjë agjërim
Oshënar Serafimi në Sarov
15
Asnjë agjërim
Oshënare Gjenovefa në Paris
16
Asnjë agjërim
Osh. Theoktisti
17
Asnjë agjërim
Oshënare Apolinaria, senator
18
суворий піст
+++ Uji i Bekuar (Epifania)
19
Asnjë agjërim
Dëshmor i ri Athanasi në Izmir
20
nje peshk
Dëshmor Abo në Gjeorgji
21
Asnjë agjërim
Dëshg. Andonina
22
Asnjë agjërim
Oshënar Dometiani i Melitinës
23
Asnjë agjërim
Oshënar Theodhos Kinovjarku
24
Asnjë agjërim
Dëshmor Mertiu
25
vaj
Oshënar Maksim Kafsokaliviti
26
Asnjë agjërim
Oshënare Nina (Nino) në Gjeorgji
27
nje peshk
Dëshmor Pansofi
28
Asnjë agjërim
Dëshmor Danaksi nga Vlora
29
Asnjë agjërim
Dëshmore Junila
30
Asnjë agjërim
Oshënarët Athanasi e Kirili të Aleksandrisë
31
Asnjë agjërim
    
Nëse ju pëlqeu puna dhe përpjekjet tona, ju lutemi merrni parasysh të bëni një donacion:
PayPal