07.06.2023
Kalendari Julian:
25.05.2023
Pred. dhjetor Next
PayPal
Pred. 2022 Next


Gjetja III e kokës së Joan Pagëzorit

Gjetja III e kokës së Joan PagëzoritKoka e çmuar e Pagëzorit pasi humbi përsëri pas transferimit nga Emesi, u gjet nga një prift shumë vite më vonë në një vazo argjendi në një vend të shenjtë në Koman të Kapadokisë. Që andej u transferua me madhështi në Konstandinopojë, ku perandori dhe patriarku, të rrethuar nga populli, e pritën me devotshmëri dhe e vendosën...

Dëshmor CelestiniOshënar Olvianidhjetor 2022
diehënmarmërenjpresht
    Dëshmor i ri Anastasi në Paramithi
1
vaj
Dëshmor Iliodhori
2
vaj
Prokli i Konstandinopojës
3
vaj
+++ Hyrja e Hyjlindëses Mari në Tempull
4
nje peshk
Свети преподобномученик Сисиније
5
vaj
Oshënar Aleksandër Nevski
6
vaj
Oshënar Malku
7
vaj
Hierodëshmor Petro i Aleksandrisë
8
vaj
Oshënar Heremoni
9
vaj
Oshënar Pinufri
10
vaj
Dëshmorët Irinarku, Komasi, Etimasi, Eliani etj.
11
vaj
Dëshmor Fedri
12
vaj
Oshënar Frumenti i Abisinisë, ndriçues i Etiopisë.
13
vaj dhe verë
Oshënar Filaret Përdëllimtari
14
vaj
Shën Joanikije nga Devic, Mrekulluesi
15
vaj dhe verë
Dëshmorët Agapi, Selefki, Gliqeri
16
vaj
Oshënare dëshmore Kristodhula
17
nje peshk
Oshënar Noni
18
nje peshk
+++ Oshënar Nikolla i Mirës së Likisë
19
nje peshk
Dëshmor Prisku
20
vaj
Apostujt Çezari/Qesari (i Durrësit), Apollo, Sostheni, Tihiku, Epafroditi nga të 70-t
21
vaj
Profetesha Ana
22
vaj dhe verë
Oshënar Thoma Defurkinos
23
vaj dhe verë
Dëshmor Varsava Persiani
24
vaj
Oshënar Anthi
25
nje peshk
Hieromartyr Gabriel, Patriarku i Pejës
26
vaj dhe verë
Dëshmorët Filemoni, Ariani, Apolloni, Thirsi, Lefki, Kaliniku etj. Dëshmor Ipati e 36 dëshmorët
27
vaj
Oshënare dëshmore Suzana
28
vaj
Dëshmor Marini, senator
29
vaj
Oshënar Dionisi i Egjinës
30
vaj dhe verë
Dëshmor Efvioti
31
vaj
Nëse ju pëlqeu puna dhe përpjekjet tona, ju lutemi merrni parasysh të bëni një donacion:
PayPal