02.04.2023
Kalendari Julian:
20.03.2023
Pred. shkurt Next
PayPal
Pred. 2022 Next


Oshënarët dëshmorë në Manastirin e Shën Savës

Oshënarët dëshmorë në Manastirin e Shën SavësNë vitin 796, saraçenët nisën një luftë të përgjakshme kundër fiseve beduine të shpërndara në Palestinë dhe të dy palët sulmuan fshatrat e qytetet e krishtera. Kështu ata plaçkitën qytetin e Elefteropolit, duke e boshatisur nga banorët dhe rrafshuan Gazën, Askalonin dhe qytete të tjera. Një numër i madh banorësh të këtyre zonave...

Dëshmore Fotinia Samaritane

Dëshmore Fotinia SamaritaneShën Fotinia ishte gruaja nga Samaria, me të cilën Zoti ynë Jisu Krisht foli te pusi i Jakovit (Joan 4) dhe i zbuloi gjithçka që kishte bërë që nga fëmijëria. Pasi ndryshoi mënyrën e jetesës, ajo shkoi për të shpallur Lajmin e Mirë në vendlindjen e saj dhe konvertoi në Krishterim katër motrat dhe dy bijtë e saj. Pas martirizimit...

Dëshmore Aleksandria, Klaudia, Efprasia, Matrona, Juliana, Efimia dhe Theodhosia

Dëshmore Aleksandria, Klaudia, Efprasia, Matrona, Juliana, Efimia dhe TheodhosiaGjatë kohës së persekutimit të madh të Maksimianit (303-305), meqë i dërguari i tiranit dënonte me vdekje dhe me tortura të frikshme të gjithë të krishterët e qytetit të Aminsos në Kapadoki, këto shtatë gra guximtare dolën para qeveritarit dhe e qortuan për mizorinë që po bënte kundër të krishterëve, duke pohuar ndërkohë Krishtin...

Oshënar Nikita Konfesori, episkop i Apollonisë

Oshënar Nikita Konfesori, episkop i ApollonisëOshënar Nikita ishte episkop i Apollonisë, në Bitini, në kohën e persekutimit ndaj ikonave të shenjta nga Leoni III Isauri (717-741). Duke qëndruar i palëkundur në shkëmbin e besimit të vërtetë me anë të studimit të Shkrimit të Shenjtë dhe të shkrimeve të Etërve hyjmbajtës, i mësonte besimtarët t’i qëndronin besnik besimit...

shkurt 2022
diehënmarmërenjpresht
  Mark Evgjeniku i Efesit
1
Asnjë agjërim
Dëshmor i ri Zaharia
2
vaj dhe verë
Dëshmor Neofiti i Nikeas
3
Asnjë agjërim
Oshënar dëshmor Anastas Persiani
4
vaj dhe verë
Dëshmorët Klimi (Klementi) i Angirës dhe Agathangjeli
5
Asnjë agjërim
Oshënare Kseni Rusja
6
Asnjë agjërim
Oshënar Marisi
7
Asnjë agjërim
Oshënar Ava Amonai
8
Asnjë agjërim
Oshënar Klimi
9
vaj dhe verë
Oshënar Paladi
10
Asnjë agjërim
Oshënarët Afrahati, Akepsimai
11
vaj
Dëshmor Theofili i ri
12
Asnjë agjërim
Dëshmorët Viktorini, Viktori, Niqifori, Klaudi, Diodori, Serapioni dhe Papia
13
Asnjë agjërim
Oshënar Petro në Galati
14
Asnjë agjërim
+++ Përhasja e Zotit Jisu Krisht në Tempull (Ipapandia)
15
Asnjë agjërim
Oshënar Nikolla i Japonisë
16
Asnjë agjërim
Dëshmor Theoktisti
17
Asnjë agjërim
Oshënar Poliefkti i Konstandinopojës
18
Asnjë agjërim
Oshënar i madh Varsanufi
19
Asnjë agjërim
Dëshmor i ri Gjergji
20
Asnjë agjërim
Shën Sava II, kryepeshkop serb
21
Asnjë agjërim
Hierodëshmorët Markeli i Siçilisë, Filagri i Qipros, Pankrati i Taorminës
22
Asnjë agjërim
Oshënar Zinon Postieri
23
vaj dhe verë
Mbretëresha Theodhora
24
Asnjë agjërim
Oshënar Meleti i Antiokisë
25
vaj
Episkop Evlogji i Aleksandrisë
26
Asnjë agjërim
Hierodëshmor Valentini Avraami i Karës
27
Asnjë agjërim
Dëshmor Majori në Gaza
28
Produktet e qumështit dhe peshkut
     
Nëse ju pëlqeu puna dhe përpjekjet tona, ju lutemi merrni parasysh të bëni një donacion:
PayPal