Pyhittäjä Tarasi Glušitsalainen oli pyhän Stefan Permiläisen rakennuttaman luostarin igumeni. Hän levitti ja vahvisti ortodoksista uskoa syrjäänien keskuudessa. Vuonna 1427 piispa Gerasim Permiläisen alaisena pyhä Tarasi vapaaehtoisesti luopui luostarin johtajuudesta ja meni Glušitsan luostariin pyhän Dionysin (1.7.) ohjaukseen. Hänet haudattiin Glušitsan luostariin vuonna 1440.

Pyhittäjä Amfiloki Glušitsalainen oli Glušitsan luostarin igumeni. Hän tuli Ustiugista pyhän Dionisin ohjaukseen vuonna 1417. Amfiloki halusi ryhtyä askeetikoksi. Hän vietti 20 vuotta rukoillen, paastoten ja kuuliaisuudessa pyhälle Dionisille. Dionisin kuoltua Amfiloki oli Glušitsan luostarin igumeni 15 vuoden ajan. Hän kuoli vuonna 1452 ja haudattiin oppi-isänsä viereen.

Pyhittäjä Makari Glušitsalainen oli Glušitsan luostarin igumeni. Hän oli syntynyt Rostovissa. Kaksitoistavuotiaana hänet annettiin pyhän Dionisin kasvatettavaksi. Makari valittiin igumeniksi Amfilokin kuoleman jälkeen. Makari kuoli 13.5.1462 (tai sen jälkeen).
Back

PayPal