Pappismarttyyri, Myran piispa Nikandros Myr(r)alainen ja pappismarttyyri Hermaios olivat pyhän apostoli Paavalin seuraajan ja kilvoittelijakumppanin, Kreetan ensimmäisen piispan, pyhän apostoli Tiituksen (muistopv. 25.8.) opetuslapsia ja Tiitus vihki heidät aikanaan myös pappeuteen.

Eläen askeettista elämä keskellä alituisia pastoraalisia toimia pyhät käännyttivät lukuisia pakanoita kristinuskoon. Tästä syystä heidät pidätettiin ja vietiin kaupungin prefektin, Libaniuksen, eteen. Kumpikaan pyhistä marttyyreista ei suostunut imartelujen eikä myöskään uhkailujen edessä luopumaan Kristuksesta. Silloin Libanius käski molemmat marttyyrit kidutettavaksi.

Pyhät saivat kestää kovaa ja ajoittain myös epäinhimillistä kiusaamista: heidät sidottiin hevosten vedettäväksi kivikossa, heidän ruumistaan raastettiin rautakoukuilla ja nauloilla ja heidät heitettiin kuumaan uuniin. Herra auttoi heitä kestämään kidutusta, joita heidän oman mielensä voimin ei olisi voinut sietää. Lopulta rautanaulat iskettiin heidän päähänsä ja sydämeensä ja heidät heitettiin kuoppaan ja peitettiin mullalla.

Kärsittyään sellaisen julman kuoleman, ne elävät ikuisesti Herran ilojuhlassa (Matt.25:21)
Back

PayPal