Тропар, гл. 2: Путь та Істина Ти єси, Христе, пошли нинi ангела Твого рабам Твоїм, щоб супроводив їх, як колись Товiю, охороняючи вiд всiлякого лиха i зберiгаючи для слави Твоєї здорових у добробутi, молитвами Богородицi, Єдиний Чоловiколюбче.

Кондак, гл. 2: Луку та Клеопу в Емаус Ти супроводив, Спасе; подорожуй i нинi з рабами Твоїми, якi в дорогу хочуть вибиратись, вiдвертаючи вiд них усi лихi перешкоди, бо Ти все, як Чоловiколюбець, можеш, що лиш хочеш.

Богородичний, гл. 2: Понад розум вищі і преславні всі таємниці Твої, Богородице; чистотою запечатана і дівство зберігши, неложною Матір’ю явилася Ти, що Істинного Бога породила. Його моли, щоб спастися душам нашим.

Молитва: Господи Iсусе Христе Боже наш, iстинна й жива Путь, Ти зволив мандрувати з уявним батьком Йосифом i з пречистою Твоєю Матiр’ю до Єгипту та подорожувати з Лукою й Клеопою до Емаусу! I тепер у покорi молимо Тебе, Владико Пресвятий, i з цими рабами Твоїми за Твоєю благодаттю подорожуй. I, як рабовi Твоєму Товiї, ангела охоронителя й наставника пошли, щоб зберiгав i позбавляв їх вiд усяких лихих перешкод видимих i невидимих ворогiв, i на виконання заповiдей Твоїх наставляв, провадив у спокої, добробутi й здоров’ї, i знову цiлих i спокiйних повернув, i дай їм усi добрi намiри щасливо на догоду Тобi й на Твою славу виконати. Бо Тобi належить милувати i спасати нас, i Тобi славу вiддаємо з Безпочатковим Твоїм Отцем i з Пресвятим i Благим i Животворчим Твоїм Духом, нинi, i повсякчас, i на вiки вiчнi. Амiнь.