Пресвята Тройце, Єдиносущна держава, всього доброго спричиннице! Як віддячимо Тобі за все, що дала нам, грішним і недостойним, раніше, ніж на світ ми прийшли, за все, що подаєш кожному з нас у всі дні, і що приготувала всім нам у майбутньому житті? Належить бо за такі благодіяння й щедроти дякувати Тобі не словами тільки, а більше ділами, дотримуючи й виконуючи заповіді Твої.

Ми ж, пристрастей наших і злих звичаїв слухаючись, від юності в незчисленні гріхи й беззаконства впали.

Тому що нечисті й осквернені, ми не тільки перед Трисвітле Лице Твоє спокійно ставати, але навіть імені Твого Пресвятого не гідні були б вимовляти, якщо б не Ти Сама зволила, на радість нашу, сповістити, що чистих і праведних любиш, і грішників, що каються, милуєш і милостиво приймаєш.

Отже, зглянься, Пребожественна Тройце, з висоти святої слави Твоєї на нас многогрішних і добре бажання наше, замість добрих діл, прийми і подай нам духа істинного покаяння, щоб зненавидівши всякий гріх, у чистоті й правді до кінця днів наших прожили, виконуючи Пресвяту волю Твою і славлячи чистими помислами і добрими ділами найсолодше й величне ім'я Твоє. Амінь.