22.07.2019
Светиите на ден:
Светиот свештеномаченик Панкратиј, епископ Тавромениски
Светиот свештеномаченик Кирил, епископ Гортински на Крит
Преподобните маченици Патермутиј и Коприј
Преподобните Патермутиј и Коприј
Свети Теодор, епископ Едески и другите со него