15.11.2018
(нов стил)

02.11.2018
(стар стил)

Светиите на ден:
  • Светите маченици Акиндин, Пигасиј, Анемподист, Автониј, Елпидифор и другите со нив
  • Преподобен Маркијан Кирски
  • Светиот свештеномаченик Викторин, епископ Патавски