22.07.2019
(нов стил)

09.07.2019
(стар стил)

Светиите на ден:
  • Светиот свештеномаченик Панкратиј, епископ Тавромениски
  • Светиот свештеномаченик Кирил, епископ Гортински на Крит
  • Преподобните маченици Патермутиј и Коприј
  • Преподобните Патермутиј и Коприј
  • Свети Теодор, епископ Едески и другите со него