03.12.2022
(нов стил)

20.11.2022
(стар стил)

Светиите на ден:
  • Преподобен Григориј Декаполит
  • Свети Прокл, патријарх Цариградски
  • Светите маченици Евстатиј, Теспесиј и Анатолиј
  • Свети Исак, архиепископ Ерменски
  • Свети три девици